maandag 13 juli 2009

Elke dag een nieuw project

Deze week zal ik iedere dag een mooi voorbeeld plaatsen van het gebruik van virtuele werelden voor educatieve doeleinden. Vandaag wil ik jullie een simulatie van Loyalist College (Canada) in Second Life laten zien.

Voor 9-11 (2001) was een onderdeel van het curriculum voor Custom & Immigration studenten van Loyalist College het meelopen met professionele douaniers. Zo konden zij ervaring opdoen met de werkzaamheden en dagelijkse routine van het vak. Na 9-11 zorgde de verhoogde veiligheidsmaatregelen ervoor dat dit niet meer mogelijk was. De praktijk ervaring werd vervangen door een rollenspel in een klaslokaal. Dit bleek niet voldoende effectief te werken.

Aan de hand van Google maps werd de grensomgeving van Canada met de VS nagebouwd in Second Life met een virtuele grensovergang simulatie. Studenten kunnen binnen de simulatie de rol van douanier of de rol van passant op zich nemen. De simulatie biedt hands-on ervaring en is vele malen realistischer en immersiever dan het traditionele rollenspel. De studenten sluiten het vak beduidend beter af dan voorgaande jaren. Zelfs ten opzichte van het daadwerkelijk meelopen met de douaniers is er verbetering; hier konden zij enkel observeren, terwijl zij binnen de simulatie zelf kunnen handelen. Zo gaat het in zijn werk:




Meer informatie over de simulatie kan hier gevonden worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten