vrijdag 3 juli 2009

Second Health

In 2007 heeft Imperial College London een virtueel ziekenhuis gebouwd in Second Life, Second Health, met daarbij verschillende informatieve video's om te beschrijven hoe de gezondheidszorg er in de toekomst uit zou kunnen zien. De aanleiding voor dit project was een artikel geschreven in 2006, waarin een strategie werd beschreven voor het verbeteren van de gezondheidszorg in Londen. In het artikel werden een aantal kritische punten genoemd, onder andere de ongelijke zorg, dit zou universeel moeten zijn, gebrek aan gespecialiseerde zorg, en een tekort aan 'cutting edge' technologie. Het Second Health virtuele ziekenhuis is een visuele vertaling van dit artikel. Als een onderdeel van het project is een simulatie gebouwd, gebaseerd op diverse scenario's binnen de zorg, om te kijken naar de mogelijkheid van Second Life als middel voor het aanbieden van een complexe medische trainingsomgeving.

Second Health heeft twee educatieve onderdelen: voorlichting en training.

Voorlichting

Zodra je Second Life betreedt kun je een oriƫntatie toer doen waarin wordt uitgelegd hoe je je avatar kan besturen en aanpassen, hoe je kunt communiceren met andere avatars en films kunt bekijken. Na deze introductie kun je je laten teleporteren naar het virtuele ziekenhuis. Hier krijg je een uitgebreide rondleiding door het hele het ziekenhuis en alle aanwezige faciliteiten. Deze rondleiding wordt voorzien van films, presentaties en informatie per afdeling.

Training

Door middel van simulaties wordt training gegeven in het gebruik van medische apparatuur. Hiervan is een video gemaakt:



Uit een pilot onder verplegers uit diverse specialisaties, velen zonder ervaring met Second Life, bleek dat 82% van hen deze training aan zou raden aan studenten en collega's.

Wat is nou de meerwaarde van zo'n trainings-simulatie in Second Life voor studenten? De volgende punten komen naar voren:
  • Er kan gebruikt gemaakt worden van een realistische trainingsomgeving

  • Studenten kunnen de consequenties van hun acties observeren in een veilige omgeving zonder daarbij patiĆ«nten in gevaar te brengen

  • Door regelmatige training kunnen medische missers in 'real life' voorkomen worden

Leuk is dat de rondleiding voor iedereen toegankelijk is, door te klikken op deze link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten